Restauracja w Hotelu Złotogórskim powstała z myślą o osobach wymagających, oczekujących wyjątkowych kompozycji smakowych w ciekawej odsłonie. Tworząc to miejsce, inspirowaliśmy się przede wszystkim regionalnymi przepisami oraz tradycyjną kuchnią polską. Nie mogło jednak zabraknąć paneuropejskich potraw, które wzbogacają nasze menu o kolejne, równie interesujące pozycje. Całość składa się na przemyślaną kartę zawierającą każdy z pięciu etapów smakowania: przystawkę, pierwsze danie, drugie danie, deser oraz napoje.
Każdy rodzaj mięsa, warzywa czy nabiału zamienia się w wyjątkową kompozycję dzięki pomysłom doświadczonego szefa kuchni. Podstawą naszych dań jest świeży produkt – stawiamy na lokalnych dostawców i kameralne gospodarstwa rolne. Mając powyższe na uwadze, restauracja oferuje niektóre ze swoich potraw wyłącznie sezonowo. Jesteśmy przekonani, że przygotowane przez nas propozycje zachwycą każde, nawet najbardziej wymagające podniebienie.
Restauracja w Hotelu Złotogórskim powstała z myślą o osobach wymagających, oczekujących wyjątkowych kompozycji smakowych w ciekawej odsłonie. Tworząc to miejsce, inspirowaliśmy się przede wszystkim regionalnymi przepisami oraz tradycyjną kuchnią polską. Nie mogło jednak zabraknąć paneuropejskich potraw, które wzbogacają nasze menu o kolejne, równie interesujące pozycje. Całość składa się na przemyślaną kartę zawierającą każdy z pięciu etapów smakowania: przystawkę, pierwsze danie, drugie danie, deser oraz napoje.
Każdy rodzaj mięsa, warzywa czy nabiału zamienia się w wyjątkową kompozycję dzięki pomysłom doświadczonego szefa kuchni. Podstawą naszych dań jest świeży produkt – stawiamy na lokalnych dostawców i kameralne gospodarstwa rolne. Mając powyższe na uwadze, restauracja oferuje niektóre ze swoich potraw wyłącznie sezonowo. Jesteśmy przekonani, że przygotowane przez nas propozycje zachwycą każde, nawet najbardziej wymagające podniebienie.